Sus
Welcome to Hotel Cișmigiu!

Să vedeți ce am făcut! Am plecat din apartamentul nostru să petrecem o noapte în centrul orașului, la Hotel Cișmigiu. Și zic acum, cu o mână pe inimă și una pe tastatură, că tare e faină experiența. Aveam o colegă la job care mai avea obiceiuri de-asta și îmi părea cam ciudățel. Dar este așa o deconectare și o conectare frumoasă, parcă a fost o zi de miere. Nu că aș ști cum e luna, dar așa.. din închipuiri. 

Ne-am luat haine frumoase, am ascultat poveștile locului, am avut parte de o cină delicioasă într-un restaurant foarte foarte frumos. ? Să petreci o noapte random în hotel îți permite să scapi de rutina și muncile zilnice și îți și dă răgaz să te relaxezi și să te dedai la răsfățuri. 

Frumoasa clădire a hotelului

Frumoasa clădire a hotelului

Și mai spuneam eu că atunci când călătoresc îmi place să stau în locuri speciale, hoteluri cu specific, case cu aer cât mai neaoș, hoteluri boutique personalizate, cu drag de detalii, design și cochetării.

Așa am fost de bucuroasă că noaptea noastă de plecat de acasă a fost la Hotel Cișmigiu. Are mai bine de 100 de ani locul ăsta, vreme în care a avut timp să strângă milioane de povești. E ca și cum aș dormi în istorie. ?

Și e și neschimbat. Adică, la față. Căci interiorul este fancy și modern, cu tot ce aduc după ele cele 4 steluțe. Dar nu s-a dezis de moștenire și a integrat frumos ușa istorică, cupolele și a păstrat intactă arhitectura fațadelor. Deși nu a fost lucru ușor, având în vedere că nu-i chiar o clădire micuță. Și nici prea rapid nu a fost, având în vedere că-i clădire de patrimoniu. A fost cel mai mare proiect din țară de restaurare a unei clădiri istorice, cu păstrarea fațadei și demolarea interiorului.

Hotel Cișmigiu

Fațada Hotel Cișmigiu

Hotel Cișmigiu

Ușa originală de la Hotel Cișmigiu

JUST A LITTLE BIT OF HISTORY.

Hotel Cișmigiu este una dintre primele clădiri construite pe Bulevardul Regina Elisabeta, în 1912. Îmi este foarte greu să îmi imaginez locul fără clădiri. Ce să pun în locul lor? Livezi, pajiște, animale?

Nici clădirile vecine nu sunt rele

Nici clădirile vecine nu sunt rele

Omul întreprinzător și vizionar, care a zis să pună aici un hotel, a fost Nicolae Pissiota, arhitect. Loc numa’ bun și-a ales, Bulevardul Elisabeta era un fel de Broadway bucureștean, cu firme luminoase, cinematografe, viață vibrantă, cafenele hip, cofetării și librării și alte locuri unde pierdeau vremea tinerii de atunci.

În 1948 hotelul a fost luat de regimul comunist în proprietatea statului, iar după 1989 s-a întors un pic la origini, pentru ca apoi să devină cămin pentru studenții artiști de la Teatru. Se părăginise bine la vremea aia, dar studenții nu erau tare pretențioși.  

După câțiva ani a fost însă închis din cauza degradării și a evenimentelor nefericite de aici. Iar Vama Veche a transformat curând locul în simbol.

Recepția de la Hotel Cișmigiu

Recepția de la Hotel Cișmigiu

Acum, hotelul a lăsat demult în urmă zilele ce au inspirat faimosul cântec pe care îl fredonam aproape în fiecare seară în căminele studențești. Căci au venit spaniolii de la Hercesa care au investit și au transformat locul în hotelul care este azi, foarte apreciat de oaspeți după câte văd eu din review-uri și care a avut perioade lungi cu grad de 100% ocupare.

Welcome to Hotel Cișmigiu

Welcome to Hotel Cișmigiu

FUGA DE ACASĂ

Noi am plecat într-o zi de miercuri, când afară nu se hotăra dacă să plouă sau nu, cu Uber de acasă până la hotel. Am fi putut pleca și cu mașina, hotelul are parcare subterană pentru oaspeți. Nu prea e lucru pe care îl vezi des la clădirile astea istorice.

Am fost întâmpinați cald de oamenii de la recepție și am primit cartele frumos decorate, cu imagini vechi ale hotelului, pentru a putea intra în cameră. De fapt, holul de la intrare găzduiește o mini-expoziție cu imagini de la reconstrucția hotelului, cum arătau înainte interioarele și cum au fost ele renovate.

Hotel Cismigiu

Lobby-ul unde sunt afișate imagini de la renovare

Berăria Gambrinus este momentan închisă

Ușa originală de la Hotel Cișmigiu

Am primit o cameră cu priveliște frumoasă, la Bulevardul Elisabeta. De unde am invidiat tinerii care se plimbau seara prin oraș și cântau melodii de la Oasis. Avem și living și bucătărie, cu plită și espressor. Și, cel mai tare, dressing! De când visez la dressing, dacă tot nu am acasă măcar la hotel să aibă și hainele camera lor.

Am crezut că suntem noi mai speciali de am primit camera asta, dar nu. Se pare că așa mari sunt toate camerele de la Hotel Cișmigiu

Hotel Cișmigiu

Dormitorul

Hotel Cișmigiu

și living-ul

Sunt și două restaurante la Hotel Cișmigiu. Ambele cu specific și personalitate clară.

Restaurantul ăsta este ca o bomboană fondantă! Este absolut superb, magie curată și roz. Trebuie să vii devreme aici, înainte să îți fie foame. Căci până ajungi efectiv la masă o să vrei să faci sute de poze. La perete, la canapea, cu ursulețul, cu pianul, cu restaurantul efectiv, cu meniurile, cu panorama. Răzvan a cedat până la urmă și a trebuit să ne așezăm la masă înainte să mă declar eu mulțumită de cantitatea de poze.

Bistro Cișmigiu

Petreci ceva timp cu usulețul ăsta 

Cișmigiu – Bistro La Etaj

Cișmigiu – Bistro La Etaj

Un perete cu trandafiri roz

Un perete cu trandafiri roz

Bistro roz, la Cișmigiu

Bistro roz, la Cișmigiu

Ne-a plăcut mult restaurantul, este surprinzător și special. Foarte luminos, cu ferestre mari, cu o combinație superbă de auriu și tonuri de roz. Este de departe unul dintre cele mai frumoase restaurante unde am fost vreodată. Mi-a plăcut mult și atmosfera, cu muzică veselă, faptul că nu au fețe de masă sau atitudine scorțoasă.

Mâncarea a fost și ea delicioasă – am încercat paste cu fructe de mare și o rață super bine făcută. Plus o baghetă cu cheddar și gorgonzola și pere caramelizate pentru care am vrut să ne reîntoarcem a doua zi. Deși eram cam sătui, am testat și prăjiturele are vin ca niște prețiozități, pe o tavă aurie – pentru prezentare.

Spagette de Cannes

Spagette de Cannes

Baguette Supreme

Baguette Supreme

Și mai au o secțiune interesantă în meniu – Băuturi minunate, cu descrieri care de care mai îmbietoare și mai simpatice. Gen talent scoțian artizanal, cu balonașe tonice gingașe sau emoții de la malul mării, precum ienupăr. De fapt, și mâncărurile au denumiri simpatice franțuzite – care vine cu les cartofi prăjiți sau rețeta fericirii din pulpă de rață. Bravò pentru copyright-er! ?

Duck Confit du Paris

Duck Confit du Paris

Servirea a fost foarte bună și ea, chelnerul nostru simpatic ne-a zâmbit mereu, chiar dacă cred că l-am cam chinuit cu pozele și fâțâielile noastre pe acolo. Iar prețurile sunt chiar ok, nu te-ai fi așteptat, la cât de bine arată locul și la poziția pe care o are.

Clar ne întoarcem pentru alte preparate! Mai ales după ce le-am văzut în pozele de pe Instagram. ?

Spre bucuria mea, tot aici am luat și micul dejun. Și-am băut cafeaua pe rooftop, cu ochii la Palatul Parlamentului.

Casa Poporului pozată de pe terasa Cișmigiu – Bistro La Etaj

Casa Poporului pozată de pe terasa Cișmigiu – Bistro La Etaj

Al doilea restaurant de la Hotel Cișmigiu este celebra berărie Gambrinus. Doar că, acum când am mers noi era în renovare și extindere. Ne-a părut rău că nu am putut bea o bere la halbă, dar am promis că ne întoarcem când va fi mai mare. Căci au preluat și spațiul restaurantului de lângă.

Berăria este și ea loc cu istorie. A fost deschisă în 1941, pentru a continua tradiția renumitei berării a lui Caragiale, de pe Ion Câmpineanu. Și, pe lângă ospățurile faimoase și platourile cunoscute, mai serveau și o bere făcută după o rețetă originală din 1869.

Berăriile sunt unele dintre locurile mele preferate, de la hărmălaia și voia bună cu care vin la pachet. Sper să păstreze design-ul și decorurile de lemn, arată foarte bine așa. Dar vedem, povestim după ce își reia activitatea. Acum doar am tras cu ochiul pe la fereastră.

Berăria Gambrinus este momentan închisă

Berăria Gambrinus este momentan închisă

Vecinii Hotel Cișmigiu

Sunt clădiri așa frumoase în preajmă, păcat că nu sunt renovate.

A, și poate ați auzit de restaurante, dar știați și de showroom-ul / magazin de haine din Hotel Cișmigiu – Produs Autentic. ? E plin de voie bună și pozitivism. După ce am petrecut câteva ore aici, Răzvan a declarat că de acum vrea și el să aibă așa atitudine „pozitivă molipsitoare”. Și de haine e plin, desigur! Frumoase, de bună calitate, din materiale naturale, pentru doamne. Sunt produse de fabrici din Romania, cu nișă pe clasic-modern.

Musai faceți o vizită când sunteți prin zonă! Merită din plin, chiar dacă nu plecați cu hăinuțe. Doar să o anunțați înainte pe Monica, să fie acolo pentru vizită.

Showroom Produs Autentic

Showroom Produs Autentic

OBIECTIVE ÎN ZONĂ

Noi am vrut să ne petrecem timpul exclusiv în hotel, dacă tot am ajuns acolo. Dar, dacă vii ca turistul normal, ai o grămadă de lucruri de făcut pe aici. Locația este unul dintre punctele pentru care hotelul este foarte apreciat.

Zona este plină de tot feluri obiective și de locuri de vizitat. Hotelul, el în sine obiectiv turistic, este fix lângă Parcul Cișmigiu, aproape cam de orice. Vizitezi lejer de aici, pe jos, Piața Universității, Piața Unirii și spectacolul de la fântâni, Casa Poporului sau Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Național București, Biserica Crețulescu, Palatul CEC, Palatul vehi al Băncii Naționale. Și astea sunt doar câteva care îmi vin în minte așa, la o primă mână.

Pe lângă atracțiile culturale și istorice, mai este și deloc-de-neglijata distracție. în Centrul Vechi sunt o sumedenie de terase, cluburi și restaurante pline de viață. Aproape sunt și Control-ul și Energiea, două dintre locurile mele preferate de ieșit în oraș.

Vecinii Hotel Cișmigiu

Priveliștea de pe balcon

clădirile vecine cu Hotel Cișmigiu

clădirile vecine cu Hotel Cișmigiu

Este loc cu șarm și stil, punct perfect pentru explorare. Și au și ei oferta asta pe care am tot căutat-o la hoteluri în ultima perioadă – pentru șederi lungi, combinate cu spațiu de lucru. Hotelul e un fel de 3 în 1 – destinație de vacanță, birou și casă. Și se poate plăti și cu vouchere de vacanță. Rezervările se pot face direct pe site-ul hotelului – www.hotelcismigiu.ro, dar și prin booking.com.

Dacă ai nevoie de alte detalii despre Hotel Cișmigiu lasă un comentariu și răspund cu drag. Și nu uita să verifici și celelalte articole de pe În Sandale, pentru inspirație și recomandări de călătorii.

Iar dacă ți-au plăcut articolele poți să te abonezi la newsletterul În Sandale, care să te anunțe când apar povești noi pe blog. Totodată, mi-ar plăcea să ne împrietenim și pe Instagram și Facebook.

Cișmigiu - Bistro La Etaj

Cișmigiu – Bistro La Etaj

Decor superb la Bistro la Etaj

Decor superb la Bistro la Etaj

Hotel Cișmigiu

Hotel Cișmigiu

Cartelele de acces în camerele de la Hotel Cișmigiu

Cartelele de acces în camerele de la Hotel Cișmigiu

Prăjiturele delicioase

Prăjiturele delicioase

Băuturi cu nume frumoase

Băuturi cu nume frumoase

Hotel Cișmigiu

Hotel Cișmigiu

Bistro Cișmigiu

Bistro Cișmigiu

Bistro Cișmigiu

un restaurant foarte roz

Comentează ceva...